maandag 24 september 2012

Lippenbalsem van bijenwas


Het is heel leuk en super gemakkelijk om je eigen lippenbalsem te maken! Het kost weinig tijd en je maakt het van natuurlijke producten, je weet dus zelf precies wat je er in stopt! (waar wij dan weer heel erg van houden) Ideaal voor als het wat kouder wordt...

Ingrediƫnten
7 tl Jojoba olie, abrikozenpitolie of amandelolie
2 tl bijenwas (de rode bijenwas zorgt voor een mooi rood tintje in de balsem)
1 tl zachte vloeibare honing
3 dr. etherische olie (eventueel om het langer houdbaar te maken)

De manier waarop een balsem gemaakt wordt is vrij eenvoudig en kost je ongeveer 10 minuten tijd. Je geeft stevigheid aan de balsem door er bijenwas in te laten smelten, wanneer je rode bijenwas gebruikt zorgt dit voor een rood tintje. Je kunt ook naturel gekleurde bijenwas gebruiken.
De honing werkt ontsmettend, vochtinbrengend en verzachtend en is een zeer geschikt ingrediƫnt voor een verzorgende lippenbalsem. Honing helpt bij het genezen van gebarsten lippen en geeft een heerlijke smaak aan de balsem.
Laat de bijenwas en de olie au bain marie opwarmen totdat de was gesmolten is. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de honing toe. Blijf roeren totdat het mengsel bijna koud is.
Voeg voordat alles volledig afgekoeld is de etherische olie toe, roer goed door en giet het in een goed schoon-gemaakt potje of buisje van een oude lippenbalsem.
Laat de lippenbalsem ongeveer een half uurtje rusten en je 'homemade' lippenbalsem is klaar voor gebruik! Deze balsem blijft de gehele herfst en winter goed als je hem in de koelkast bewaart!
In plaats van Jojoba olie, abrikozenpitolie of amandelolie kun je ook 2tl cacaoboter gebruiken. 
Kijk voor de verschillende tinten bijenwas in onze webshop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten