De 'geboorte' van Juffrouw Pollewop

Op een avond, in Merz, kwamen onze vele ideeen samen en werden we enthousiast, enthousiaster en uiteindelijk wild enthousiast over het opzetten van een nieuw concept in Dordrecht; Een winkel in natuurlijk speelgoed, creatieve activiteiten, sfeermakers en hobbymaterialen.
Diezelfde week kwamen we weer samen om te kijken welke stappen we moesten,wilden en al konden nemen. Ook moest we bedenken welke naam we gingen geven aan onze winkel. Deze sprong opeens in ons hoofd en we waren er meteen blij mee. Lekker ouderwets,toch eigenwijs en een tikkeltje creatief. Net als wij!
Toen ging het balletje rollen, we gingen ons inschrijven, orienteren op groothandels en zoeken naar een geschikte locatie...Lastig maar bij het zien van het pand aan de Oranjestraat waren we om. Wat een lekker zonnig en gezellig winkelpand. 
We schreven ons in voor verschillende cursussen bij de Kamer van Koophandel, we hadden beiden immers nog geen kaas gegeten van het ondernemersschap hoewel het wel voorkwam in beide families. Deze cursussen waren helaas voor ons niet echt te behappen, het lag misschien ook een beetje aan de cursussen zelf maar we gingen met meer vraagtekens weg dan dat we gekomen waren.. We zoeken het zelf wel uit, dachten we. En dat hebben we gedaan en doen we nog steeds met heel veel plezier. We gaan onze eigen weg en leren elke keer weer wat bij. 
Als we zo terug kijken zien we dat de hele opstart heel erg makkelijk is gegaan, het kostte natuurlijk veel tijd en energie maar we hadden energie voor tien om steeds weer door te blazen. Zo zie je dat het echt op je pad kan komen, soms moet je gewoon in het diepe springen, een gokje wagen, want Juffrouw Pollewop is niet meer uit ons leven weg te denken. Het is een feestje!