zaterdag 7 juli 2012

Zomerse dromenvangerEr heerst een zomers sfeertje in de knutselkelder van Juffrouw Pollewop. Gisteren hebben we bij het kinderfeestje een dromenvanger gemaakt. Ze wilde het liefst een mooie zomerse dromenvanger maken met haar vriendinnetjes dus hebben we de zee in huis gehaald. Met allerlei schelpen, stokjes, wolletjes, kralen en touw hebben de meiden prachtige zomerse dromenvangers in elkaar geknutseld! Eigenlijk zijn ze best makkelijk te maken! Je haalt gewoon steeds de draad weer door een nieuw lusje trekt hem aan als je in het midden bent. Het web waar alle nachtmerries in gevangen worden ontstaat vanzelf! 
De schelpen hebben we met een spijker doorboord, zodat ze aan het touwtje geregen konden worden. Zorg wel dat je echt stevige schelpen zoekt, anders sla je ze alleen maar kapot. Ook een leuk idee voor een zomerse ketting!

1 opmerking:

  1. Mag ik vragen hoe je de ring gemaakt hebt? Zelf een takje gebogen of is het een kant en klare ring? Als het een bestaande ring is, dan zou ik graag willen weten waar je die vandaan hebt.
    Gr,
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen