dinsdag 16 april 2013

wol/zijde, wollen en zijden mutsjes

Als je bedenkt dat een baby hoofdje veel warmte verliest wil je het hoofdje het liefst beschermen en bedekken zodat de warmte binnen blijft, want wanneer een baby afkoelt moet zijn lijfje veel energie verbruiken om weer op te warmen. Energie die veel beter gebruikt kan worden om te groeien. Een mutsje zorgt voor warmte.
Naast warmte zorgt een mutsje ook voor geborgenheid, er zit een soort coconnetje om je heen waardoor prikkels minder hard binnen komen. Je moet je voorstellen dat een baby nog helemaal open (letterlijk en figuurlijk, denk maar aan het fontanelletje dat nog moet sluiten) de wereld in kijkt en daardoor alles nog harder binnenkomt. Dit zorgt voor schrik en onrust. Een mutsje zorgt voor omhulling en bescherming.
Wol zorgt voor aangename warmte, is vuil en water afstotend en antibacterieel door het natuurlijk lanoline gehalte. De zijde zorgt daarnaast voor huidvriendelijke en rustgevende zachtheid. De kleurtjes zijn onstaan door het gebruik van mileuvriendelijke kleurstoffen. De mutsjes zijn het gehele jaar draagbaar. Wil je meer mutsjes zien? Ga naar onze webshop


Geen opmerkingen:

Een reactie posten