donderdag 11 oktober 2012

eikeltjes viltenAfgelopen zaterdag hebben we bij de knutseldefrutsel eikeltjes gevilt. Wat een ontdekking! Je kan het namelijk al doen met kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar. Een leuke, makkelijke knutsel met snel resultaat (en daar houden wij van!) Ideaal voor de herfstvakantie.

Benodigdheden:
Wol (in verschillende kleurtjes)
Eikeltjes
warm water
zeep (ik gerbuik het liefst olijfzeep, maar je kan allerlei soorten zeep gebruiken)

Haal de eikeltjes uit de hoedjes en leg deze voor je neer.
Pak een pluk wol en trek deze voorzichtig uit elkaar zodat er een lange sliert ontstaat. Rol de sliert stevig om (als een sneeuwbal) en zorg ervoor dat er een strak balletje ontstaat. Bij kleine kinderen moet je dit eventjes samen doen.
Het balletjes rol je voorzichtig in je hand zodat de wol op zijn plek blijft zitten.
Het balletje doop je in het warme water en je zeept je handen in met zeep, dit mag je lekker ruim doen. Dan rol je heel voorzichtig het balletje rond, als je voelt dat het een stevig balletje wordt ga je harder rollen. Ik zeg altijd bij het vilten: Eerst met babyhandjes, dan met kinderhanden en dan met grote sterke mannenhanden.
Als je bolletje mooi gevilt is probeer je hem iets ovaler te krijgen door hem een beetje te kneden. Dan zoek je een hoedje uit waar je eikeltje goed in past.
Klaar is je gevilte eikeltje! Hij kan mooi op de herfsttafel, met meerdere kleuren in een glazen pot of op een schaal of je maakt er een hanger van.

Nieuw in de webshop is onze collectie merinowol! klik hier om naar de wolletjes te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Briljant! Weinig werk, veel effect
    Heb er al veel gemaakt. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super leuk, en vrolijk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen