donderdag 20 september 2012

Kabouters knutselen


Ik heb soms van die momenten dat ik graag iets wil creeeren, iets moois wil maken waar ik blij van word. Nu ken ik mezelf ook wel een beetje en weet dat het project dat ik aan pak niet te groot, moeilijk of ingewikkeld moet zijn..Nee, het moet vooral een project zijn dat makkelijk te doen is en het liefst ook nog lekker snel klaar is.. En dan heb je zo'n moment waarop je zo'n handwerkje vindt en dan deel ik hem graag met jullie want misschien zijn er meer snelle handwerksters (lees:korte spanningsboog) zoals ik.
We zijn al sinds lange tijd enorm fan van de ouderwetse wasknijpers waar we al verschillende projectjes mee hebben geknutseld. Nu is er nog een grappige knutsel die in no time af en ook leuk is, zeker in de tijd dat de kaboutertjes weer langzaam te voorschijn komen en de natuur zich klaarmaakt voor de herfst! Je vindt de ouderwetse wasknijpers in onze webshop.

Benodigdheden:

Knip uit het vilt een driehoekje en vouw het. Stik beide kanten aan elkaar zodat er een mutsje ontstaat. Het mutsje plak je op de wasknijper. Nu kun je er voor kiezen om er nog een plukje wol voor kabouterhaartjes onder te plakken, eventueel kan je ook nog een gezichtje tekenen. En dan is het al klaar. Te gebruiken als wasknijper voor kabouterwasjes of je kunt hem een leuk plekje op de herfsttafel geven!


3 opmerkingen:

  1. Leuk! Kan ook mooi op een potlood, lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk!. Nu zit ik via via opeens op jullie blog! Binnenkort krijgen we ons eerste kleinkind en zo begint de interesse voor kabouters etc weer te groeien. Die vrije school knutsels zijn hartstikke duurzaam.

    BeantwoordenVerwijderen