donderdag 7 juni 2012

ballerina knutsel

Graag deel ik weer een super knutseltje met jullie gespot op Pinterest! Een schattig popje gemaakt van onze multifunctionele ouderwetse wasknijpers!
Benodigdheden: Ouderwetse wasknijper, stift of verf, wol, karton, schaar

Pak je wasknijper erbij en teken er een gezichtje op met haartjes en een topje. De balletschoentjes mogen op de 'pootjes' van de knijper gekleurd worden.

Voor de tutu gebruiken we een zelfgemaakte Ponpom (Pompoen). (misschien ooit op de basisschool gemaakt?) voor de zekerheid de beschrijving: Knip twee keer een cirkel uit het karton. In het midden van het karton maak je een cirkelgat. Leg de twee rondjes met de gaten erin op elkaar. Het formaat van het rondje bepaalt ongeveer  het formaat van de ponpom (maak hem niet te groot!)    
Knip een dubbele lange draad en omwikkel de rondjes. Hou met de linkerduim het uiteinde van de draden vast, zodat deze niet los schiet. Ga de eerste paar slagen over het uiteinde, zodat deze vast komt te zitten. Wikkel tot je een paar keer rond bent gegaan.
Hou je duim stevig op het gat en knip alle wol op de kant door. Als alle windingen doorgeknipt zijn, neemt je een stevige dubbele draad en trekt die tussen de 2 rondjes door. De draad stevig aantrekken en vastzetten met een knoop.
Trekt de 2 rondjes van elkaar en de pompon schiet er vanzelf tussenuit. Schudt de bal goed uit en knip eventuele uitsteeksels af.    

Het middenstuk van je ponpom schuif je als het ware in de wasknijper. Zo krijgt je ballerina een prachtige tutu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten