dinsdag 3 april 2012

Paaseieren vilten


Niets is leuker dan je eigen gevilte paaseieren in de paasboom, of in een mandje op de seizoentafel!
Benodigdheden:  
-Styropor eieren  
- Zeep 
Verdeel de wol in losse kleine plukken, en wikkel deze enigszins strak om het ei, gebruik voor een speels effect meerder kleuren wol. Ga door met wikkelen en zorg dat het eitje niet meer te zien is.
Neem het met wol ingewikkelde ei  in beide handen en doop hem voorzichtig in lauwwarm zeepwater. Wacht tot alle luchtbelletjes verdwenen zijn. 'Knijp' nu een beetje met beide handen. Als je de wol voelt krimpen, kun je steeds harder over het ei gaan wrijven. Als het te droog aanvoelt moet je hem nog een keer onderdompelen. Zit de wol strak om het ei en pluist het niet meer dan is je paasei klaar! Spoel hem nog even voorzichtig af onder de kraan.
Prik er met de viltnaald in een handomdraai een leuk motiefje of afbeelding op!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen